Luyckx Nieuws

Ontdek het aanbod van Luyckx en Ultimated op MATEXPO

28.08.2023

Ontdek het aanbod van Luyckx en Ultimated op MATEXPO

Tijdens deze 40e feesteditie van Matexpo zullen Luyckx en Ultimated op stand A12 van ruim 1.600 m² opnieuw een aantal nieuwigheden en innovaties tonen. Naast het volledige gamma van Kubota en Hitachi zullen er enkele nieuwe modellen te zien zijn en richten we onze focus op attachments voor machines. Nieuw dit jaar is onze Green Corner met tal van emissievrije machines.


Ontdek de nieuwe ZX95US-7 met nieuwe Stage V motor en voorzien van een ruime cabine voor meer comfort. De ZX95US-7 is groter en krachtiger dan het ZX85-6 model van de vorige generatie, biedt 10% meer stabiliteit en 4% meer graafkracht. Het compacte formaat, de korte draaicirkel en de kortere afstand tussen bak en blad zorgen ervoor dat de nieuwe ZX95US en USB-7 efficiënt en veilig kunnen werken in krappe ruimtes.

Met de komst van de ZW160-7 en ZW250-7 is de complete lijn met Hitachi wielladers nu vernieuwd. De ZW220-7 heeft een gewicht van 19 ton, deze machine zal ook op onze stand staan. De innovatieve en ruime cabine van de ZW-7 biedt alle comfort, met de laagste geluids- en trillingsniveaus die op de markt verkrijgbaar zijn.

Naast de ZX135US-7-2P-BL, de ZX225US-7-2P zal ook de ZX300LC-7-MNte zien zijn. De ZX135W-7-2P en de ZX150W-7-2P op banden vervolledigen het gamma.


Naast de handige binnendraaiers, U10-5, U17-3, U27-4, U36-4 en U56-5 vindt u de conventionele modellen KX019-4, KX027-4 en de KX037-4 op onze stand terug. De compacte wielladers, R090, RT220-2e, RT280 en KC300-5 dumper vervolledigen het rijtje.

Als nieuwste mini-graafmachine van het Kubota-gamma, is de KX085-5 zowel in Monobloc als verstelbare hoofdarm verkrijgbaar. De vernieuwde cabine met betere toegang is voorzien van een luchtgeveerde zetel. Het nieuwe 7” LCD-scherm visualiseert alle belangrijke machineparameters in één oogopslag. De machine is standaard voorzien van LED-verlichting en een achteruitkijk-camera. Het nieuwe KTS-telematica-systeem geeft de gebruiker in real-time de meest belangrijke machinegegevens.


Naast onze 70-jarige expertise in de verkoop en service van machines, hebben we ook meer dan 50 jaar ervaring in het maken van graafbakken en accessoires. De afgelopen jaren hebben we hierin enorm geïnvesteerd en onze focus uitgebreid naar andere segmenten.

We stellen daarom trots LX Attachments aan jullie voor! Ons doel? Onze klanten volledig ontzorgen dankzij deze one-stop-shop ervaring! Maak kennis met het uitegreide merkenportfolio op onze stand.


In onze Green Corner leggen we de focus op onze Luyckx Eco Applications. U zal er een reeks "groene machines" kunnen bezichtigen die u helpen uw machinepark te verduurzamen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Met de introductie van de ZE135US wordt het gamma batterij aangedreven graafmachines verder uitgebreid met een 16 ton graafmachine.

De ZE85US en de KTEG Powertree, het mobiele laadstation, zullen ook te bezichtigen zijn.

In primeur vindt u er ook de Ammann eARX 26-2, de eerste elektrische zitwals met daarnaast de gloednieuwe elektrische stamper eATR 68 en trilplaat eAPF 1240.

Met de RT220-2e biedt Kubota een Smart Energy Solution in het segment van de compacte wielladers. De RT220-2e is een elektrische wiellader met een bedrijfsgewicht van 2.4 ton, voorzien van hydraulische snelwisselaar, laderbak en palletvorken. Als accu is gekozen voor een Lithium-Ion batterij 520Ah/26.6kW/48V. De acculader is in de machine geïntegreerd.

Tot slot is er ook de KC070H-e, een elektrische compacte rupsdumper met Lithium accu (48V-100Ah) en 2 elektrische aandrijfmotoren. Compact en emissievrij, ideaal voor locaties binnen of in lage emissiezones.


Ook Ammann trekt voor deze Matexpo editie de groene kaart. In onze Green corner zullen de gloednieuwe elektrische stamper eATR 68 en trilplaat eAPF 1240 te zien zijn. Deze maken gebruik van een universele Honda batterij waardoor zij voor alle toekomstige modellen uitwisselbaar is. Met de bijgeleverde lader kunnen meerdere batterijen op dezelfde werf ingezet worden, wat de autonomie vergroot.

Daarnaast zal ook de eerste Ammann elektrische zitwals eARX 26-2 op de beurs tentoongesteld worden. Deze machine is geen hybride, maar een volledig elektrisch aangedreven wals. Er zijn dus geen hydraulische componenten meer voorzien. De LiFePO4 48 Volt batterij heeft een capaciteit van 600 Ah (31.5 kWh) en kan bij stilstand van de machine ook als laadstation gebruikt worden.

Verder kan men tijdens deze beurs het volledige gamma platen, stampers en walsen tot 13 ton bekijken.


Op onze stand kan u een MAN TGS 41.520, 8x4 terugvinden voorzien van een EFFER 955 met CROSSTAB® steunpoten. De basiskraan schuift 8 keer hydraulisch uit en de fly-jib 6 keer. De kraan is ook voorzien van een hydraulische lier met een maximumcapaciteit van 1800kg. De kraan heeft een hydraulisch bereik van 38m hoog en 33,5m ver. De hefcapaciteit van de kraan bedraagt op deze afstand nog maar liefst 720kg. Door de gepatenteerde CROSSTAB® steunpoten vooraan is deze combinatie nagenoeg 360° rondom stabiel. De vrachtwagen is voorzien voor “dubbel gebruik”, hij kan dus zowel fungeren als trekker of als bakwagen door het afneembare laadbakje. Als extra is het mogelijk om met de kraan het afzetbakje te laten kippen.



Verder presenteren we een 3-assige D-TEC stenentrailer met EN 12642 Code XL certificaat voor ladingzekering. Hierdoor hoeft lading tot maximaal 35 ton niet meer met spanbanden te worden vastgezet. Door deze optie kunnen klanten hun steenopleggers nog efficiënter en veiliger inzetten.Deze stenentrailer is voorzien van een KENNIS 16-R/71-3 verrijdbare kraan met bijhorende palettenhaak. Deze kraan heeft een hydraulisch bereik van 7,1m en een hefcapaciteit van 2100kg. De KENNIS kraan is door zijn eenvoudig gebruiksgemak nog steeds de referentie voor de manipulatie van alle bouw gerelateerde producten.

x