Geschiedenis

GESCHIEDENIS

Geschiedenis

Louis Luyckx en zijn vrouw Céline richtten Luyckx op in 1952, Hun grootste uitdaging was om naast de verkoop van kwaliteitsproducten ook een efficiënte dienst na verkoop uit te bouwen. Het was dé garantie op lange termijnrelaties met hun klanten. Vandaag is de fakkel doorgegeven aan de volgende generatie.

Ruim 70 jaar vakmanschap, dat kon alleen maar bereikt worden door vast te houden aan wat Luyckx verstaat onder “klantenservice”. De verdienste van constante innovatie en permanente opleiding, maar bovenal de verdienste van de medewerkers bij Luyckx, die er elke dag opnieuw voor gaan…


Vandaag is Luyckx uitgegroeid tot één van de belangrijkste nationale exclusieve distributeurs van machines voor burgerlijke bouwkunde, goederenbehandeling en landbouw met toonaangevende, betrouwbare en innovatieve merken. De jarenlange samenwerking met die fabrikanten bezorgde Luyckx de sterke marktpositie van vandaag.

1952 – Luyckx ziet het levenslicht. Louis Luyckx start samen met zijn vrouw Céline Vermeiren met bosontginning, maar ziet al snel nieuwe opportuniteiten in de verkoop van landbouwmachines in de Antwerpse regio. Al snel groeit Luyckx uit tot een gevestigde waarde in de landbouwsector.

1963 – Van de landbouwsector naar de goederenbehandeling. Luyckx bouwde in 1963 zijn eerste kraan achterop een landbouwtractor. De rest is geschiedenis. Het innoveren zat toen al in het bloed. Met de montage van deze kranen op tractoren zet Luyckx de stap naar de constructiewereld.

1964 New Holland, dat sinds 1895 als missie heeft om de landbouwefficiëntie en de productiviteit van zijn machines te verbeteren door middel van toegankelijke technologie, is een betrouwbare partner van het eerste uur.

1967 – De start van de exclusieve verdeling van de hydraulische graafmachines van Hydromac. Veel van onze trouwe Pesci klanten volgen en bestellen een eerste hydraulische graafmachine. Luyckx bouwt er een trouw cliënteel mee op in de wereld van de burgerlijke bouwkunde.

1970 – Luyckx wordt officiële verdeler van Kennis verrijdbare kranen in België en Luxemburg.

1977 – Luyckx groeit…, letterlijk en figuurlijk. Geleidelijk aan zet de 2de generatie het werk verder.

1982 – Luyckx kent met de exclusieve verdeling van de merken Hitachi en Kubota voor België en Luxemburg een forse expansie.

1989 – Met een lange geschiedenis in de productie van verdichtingsmachines heeft Luyckx met Ammann een sterke partner in huis voor klanten die op zoek zijn naar machines voor bodemverdichting.

1997 Effer wordt de partner van Luyckx voor dakdekkerskranen, vaste autolaadkranen en marine kranen.

2012 Middle East Crane, de tweede thuisbasis van Luyckx in het Midden-Oosten, wordt opgericht. Eigen kantoren, magazijnen en een werkplaats maken het mogelijk om klanten ook in deze regio maximaal te ondersteunen. Het bedrijf beschikt er bovendien over alle nodige licenties om ter plaatse te werken voor bouwondernemingen, de olie- en gasindustrie en voor bouwbedrijven gespecialiseerd in de aanleg van artificiële eilanden.

2015 – Luyckx start met het verdelen van Hyva Lift containersystemen.

2016 – Middle East Crane wordt officieel Hitachi dealer in de UAE.

2018 – Luyckx en 3D-consult richten de nieuwe joint venture Ultimated op, de eerste onestopshop die bedrijven in de bouw en grondverzet een à-la-carte begeleiding biedt rond plaatsbepaling.

2018 – Middle East Crane opent haar nieuwe faciliteiten in de UAE.

2021 – Machine Control Middle East Trading wordt opgericht in Dubai.

x