Luyckx Nieuws

HITACHI presenteert kleinste graafmachine met telescopische arm

11.03.2019

HITACHI presenteert kleinste graafmachine met telescopische arm


De ZX135US-6 graafmachine met telescopische arm is de optimale oplossing voor diep graafwerk in smalle ruimtes in stedelijke omgevingen.
Hij is het kleinste model in de serie en neemt ruim twee keer zo weinig ruimte in als het grootste model, de ZX350LC-6.
De machine kan graven tot op 16,5 meter diepte en combineert een grote productiviteit met exceptionele veiligheid.

Dit model voor speciale toepassingen is door Hitachi ontwikkeld om te voldoen aan de strenge eisen voor ondergrondse projecten in Europa. De telescopische arm van de ZX135US-6 laat zich in enkele seconden soepel uit- of inschuiven door middel van een technologisch geavanceerde combinatie van kabels en hydraulische cilinders.

Daardoor kan grond tot op een diepte van 16,5 meter snel en gemakkelijk worden afgegraven en efficiënt in trucks geladen voor verder transport. Dat is niet alleen efficiënter dan traditionele methodes, met kranen, containers en transportbanden, maar ook veiliger en kosteneffectiever.


EXCEPTIONELE VEILIGHEID

De veiligheid wordt nog eens verder vergroot door de valbescherming bij de voorruit van de cabine en de optionele camera met zoomfunctie aan het uiteinde van de telescopische arm. Daardoor wordt het zicht van de machinist verbeterd, zodat er veilig kan worden gewerkt. Met de monitor in de cabine kan de machinist gemakkelijk de zichthoek bijstellen en in- en uitzoomen op de machine.

Toru Nabeshima, manager van de afdeling speciale toepassingen bij Hitachi Construction Machinery (Europe) NV: “Zoals alle machines voor speciale toepassingen van Hitachi is de ZX135US-6 graafmachine met telescopische arm in house ontwikkeld en gebouwd, en voorzien van dezelfde toonaangevende technologie als de standaardgraafmachines van Hitachi. Dankzij zijn compacte formaat is hij gemakkelijk te transporteren en ideaal voor stedelijke omgevingen met weinig manoeuvreerruimte.”


VOORDELEN

Zwaarder contragewicht voor exceptionele stabiliteit
Korte cyclus voor meer productiviteit
Uitstekend zicht met optionele zoomcamera
Meer veiligheid dankzij valbescherming
Ideaal voor stedelijke omgevingen met weinig manoeuvreerruimte.


SPECIFICATIES

Modelcode

ZX135US-6 telescopische arm

Nominaal vermogen motor (kW)

78,5

Operationeel gewicht (kg)

16.500

Capaciteit grijper (ISO met kop) (m3)

0,25

Graafkracht bak (kN)

38,0

Maximale verticale graafdiepte (m)

16,5