Luyckx Nieuws

Nieuwe Hitachi wiellader ZW160-7

26.04.2023

Nieuwe Hitachi wiellader ZW160-7

Hitachi introduceerde onlangs een nieuw model van de nieuwe generatie wielladers uit de serie Stage V-conforme machines. De ZW160-7 is ontworpen om machinisten volledige controle over hun werkplek te geven, met toonaangevende veiligheidsvoorzieningen en ongeëvenaard comfort in de cabine. Dankzij de veelzijdigheid, de lage totale eigendomskosten en uitzonderlijke efficiëntie zullen eigenaren het gevoel hebben dat ze hun winst, hun machinepark en hun werklast volledig onder controle hebben, dankzij de externe bewakingstools en -diensten van Hitachi.


Voel het verschil

Veilig werken is essentieel, niet alleen voor het welzijn van de machinist, maar ook voor de succesvolle afronding van elk project. De nieuwe ZW160-7 is in dit opzicht ideaal, want het is de veiligste machine op de markt, dankzij het uitstekende zicht rondom en de intelligente systemen.

Om de machinist en de machine tegen mogelijke gevaren te beschermen, biedt de machine een superieur zicht vanuit alle hoeken - vooral dankzij het uitstekende zicht naar achteren en aan weerszijden van de smalle motorkap. Met het camerasysteem Aerial Angle hebben machinisten ook een uitzonderlijk zicht van 270 graden in vogelvlucht op het werkterrein, terwijl het obstakeldetectie- en waarschuwingssysteem achteraan hen onmiddellijk waarschuwt als er iets dicht bij de achterkant van de machine is. Met de nieuwe optie voor snelheidsvermindering vertraagt de machine automatisch wanneer een voorwerp of persoon in de buurt wordt gedetecteerd.

Na een volledige dienst in de ruime, volledig opnieuw ontworpen cabine zullen machinisten zich minder vermoeid voelen en meer tevreden zijn over hun vermogen om productiever te werken. De ZW160-7 belichaamt het ultieme comfort, met een van de laagste geluids- en trillingsniveaus op de markt. Hij is bijzonder gebruiksvriendelijk dankzij kenmerken als de verbeterde stoel met gemonteerde elektrische bedieningshendels, de nieuwe monitorbediening en het handige zijschakelpaneel.


Meer winst en maximale inzetbaarheid

Eigenaren zullen hun winst kunnen verhogen dankzij de uitzonderlijke veelzijdigheid, lage totale eigendomskosten en verbeterde kantelbelasting van de ZW160-7. Hij biedt uitzonderlijke laadprestaties met drie typen hefarmen: standaard, hoog en parallel. Hoge productiviteitsniveaus worden gegarandeerd door snelle cyclustijden, een hoge uitbreekkracht en laadcapaciteit, en een verbeterde acceleratie op hellingen dankzij sensoren die op diverse machineonderdelen zijn geïnstalleerd. Het toerental wordt automatisch verhoogd dankzij de auto power up functie, die de rijsnelheid van de machine handhaaft bij het oprijden van een helling. De kortere cyclustijden verhogen daardoor de productiviteit en verlagen het brandstofverbruik.

Machinisten kunnen het brandstofverbruik ook verlagen door de tractiekracht aan te passen, op basis van de toepassing, met behulp van het nieuwe tractieregelsysteem van de ZW160-7. Dit voorkomt ook bandenslijtage en verbetert de productiviteit, ongeacht de bodemgesteldheid.

Bovendien past het nieuw geïntroduceerde vertragingssysteem de effectiviteit van de hydrostatische transmissie aan wanneer het gaspedaal wordt losgelaten.

Snellere en efficiëntere korte laadwerkzaamheden dankzij de functie Approach Speed Control voldoen verder aan de eisen van de gebruikers. Het nieuwe ZW-7 model laadt trucks ook nauwkeuriger, wat tijd en geld bespaart, dankzij het laadvermogenbewakingssysteem. Bovendien kunnen bestuurders het brandstofverbruik in de gaten houden dankzij de nieuwe ECO-meter en kunnen de prestaties worden verbeterd met diverse instelbare functies.

De ZW160-7 is namelijk gebouwd met duurzame componenten zoals de assen en het frame, intelligente preventiesystemen en onderhoudsvriendelijke functies. Dit kan verder worden gemaximaliseerd door het gebruik van hoogwaardige Hitachi-bakken, die aan de toepassing zijn aangepast, en robuuste grondzuigers die eenvoudig te installeren en te vervangen zijn.


Totale controle en ondersteuning

Om eigenaren en machinisten gedurende de hele levensduur van de nieuwe ZW-7 wielladers te ondersteunen, biedt Hitachi een breed scala aan after-sales diensten en toegang tot essentiële gegevens en tools, zodat zij hun machine effectief kunnen beheren. Deze omvatten systemen voor bewaking op afstand, Owner's Site en ConSite (onderdeel van Global e-Service), en de ConSite Pocket-app, die helpen bij het bewaken van de prestaties, het volgen van de locatie en het plannen van onderhoud


Meer weten?

Bekijk hier de specificaties van de machine.

x