Luyckx Nieuws

Volgende generatie Zaxis-7 grote graafmachines

16.10.2020

Volgende generatie Zaxis-7 grote graafmachines

Hitachi geeft eigenaars en machinisten alle controle met de volgende generatie Zaxis-7 grote graafmachines. De nieuwe modellen ZX490LCH-7, ZX530LCH-7, ZX690LCH-7 en ZX890LCH-7 voldoen aan Stage V emissienorm en zijn voorzien van de meest geavanceerde cabine op de markt, die eersteklas comfort en veiligheidsvoorzieningen biedt. Dankzij de exceptionele betrouwbaarheid, efficiëntie en productiviteit van de machines kunnen eigenaars de kosten verlagen en de winstgevendheid vergroten.

Klik hier om de machine vanbinnen en vanbuiten te bekijken.

Vergroot de winstgevendheid

Het brandstofverbruik van de nieuwe Zaxis-7-machines is dankzij Hitachi’s toonaangevend hydraulisch systeem HIOS-V nog lager dan dat van de voorgaande modellen (PWR-werkstand). Daardoor kan er ook efficiënter worden gedraaid en kunnen de giek en bak efficiënter bewegen. De productiviteit wordt nog verder verhoogd doordat er sneller kan worden geladen, en mede dankzij het verhoogde motorvermogen van de nieuwe Zaxis-7-machines is er een hogere werklast haalbaar.

Bovendien kan de brandstofzuinigheid van Zaxis-7 grote graafmachines ook worden gecontroleerd met de nieuwe ECO-meter, die duidelijk zichtbaar is op de multifunctionele monitor van 8 inch in de cabine. Naast kostenverlaging levert meer brandstofzuinigheid een positieve bijdrage aan de milieuprestaties. De nieuwe machines voldoen aan Fase V dankzij de combinatie van een systeem voor selectieve katalytische reductie (SCR), dieseloxidatiekatalysator (DOC) en roetfilter met katalysator (CSF).

Voel het verschil

De ultraruime state-of-the-art cabine is de perfecte werkomgeving. Hij biedt machinisten ultiem comfort en kwaliteit, dankzij een lager geluids- en trillingsniveau in de cabine, wat van vitaal belang is voor mijnbouw en steenwinning.

Nieuw is dat de stoel en console synchroon bewegen – zodat de machinist minder snel moe wordt – en dat de hoogte van de console in drie posities instelbaar is. De bediening is gebruikersvriendelijk dankzij het ergonomisch ontwerp van de console en schakelaars, en daarnaast is het hi-res antireflectiescherm van 8 inch goed leesbaar.

Meer veiligheid

Dankzij het uitstekende zicht vanuit de Zaxis-7 grote graafmachines wordt de veiligheid op het werkterrein vergroot. Het Aerial Angle-camerasysteem waakt over de veiligheid van zowel de machinist als van de mensen om hem heen. Dit systeem biedt een 270°-kijkhoek van bovenaf en gebruikers hebben de keuze uit zes weergaveopties om de directe omgeving van de machine te bekijken. De zichtbaarheid onder zware werkomstandigheden wordt nog verder verbeterd door nieuwe led-werklampen en een ruitenwisser met extra groot bereik.

Meer uptime

Hitachi Zaxis-7 grote graafmachines zijn grondig getest in speciale faciliteiten in Japan, zodat ze lang meegaan en maximale uptime bieden. Ze zijn nog betrouwbaarder dankzij nieuwe motoronderdelen, de kans op olielekkage is verkleind en het rupsbandframe is nog duurzamer.

De robuuste onderwagen van de ZX490LCH-7 verkleint de kans op schade, en de ZX530LCH-7 heeft nog meer trek- en stuurkracht dan het kleinere model, wat met name voordelig is voor de bestuurbaarheid op terreinen met hellingen.

De ZX690LCR-7 en ZX890LCR-7 hebben versterkte onderdelen die ideaal zijn voor het afgraven en inladen van zware materialen. Ze zijn versterkt voor mijnbouw en steenwinning, wat over de levensduur van de machine lagere kosten oplevert.

Dankzij de handige voorzieningen voor onderhoud en reiniging van alle Zaxis-7 grote graafmachines besparen machinisten en eigenaars zowel tijd als geld. Het brandstoffilter is nu geïntegreerd met de waterafscheider, en de extra grote radiator zorgt voor betere warmteafvoer en is gemakkelijker schoon te maken.

Machineparkbeheer

Om eigenaars totale controle over hun machinepark en werkzaamheden te geven bieden Owner’s Site en ConSite – de systemen voor monitoring op afstand van Hitachi – toegang tot vitale gegevens en hulpmiddelen. Beide systemen verzenden dagelijks operationele gegevens van de graafmachine naar Global e-Service via GPRS of satelliet. ConSite geeft via e-mail een maandelijks overzicht van deze informatie, terwijl de ConSite Pocket-app in real time meldingen geeft bij potentiële problemen.

De kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie wordt doorlopend gemonitord door een unieke innovatie van Hitachi. Twee sensoren detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd en gegevens worden verstuurd aan Global e-Service. Dankzij deze innovatieve functie hebben klanten altijd zekerheid over de conditie van hun graafmachines en kunnen zij onderhoud en ongeplande downtime verminderen.

Uw eigen visie

“Met trots presenteren wij de nieuwste serie grote graafmachines van Hitachi aan onze Europese klanten”, aldus Makoto Yamazawa, president van Hitachi Construction Machinery (Europe) NV.

“Hitachi heeft eerdere generaties machines voortdurend verbeterd om de machinist in de cabine een betere ervaring te bieden, om aan de behoeften van eigenaars te voldoen en om steun te bieden gedurende de gehele levensduur van onze machines. Door met onze klanten samen te werken, helpen wij hen met het realiseren van hun eigen visie.”

Ontdek alle info over de ZX-7 serie hier.

x