Luyckx Nieuws

HITACHI maakt monitoring van machines op afstand gemakkelijk

29.03.2019

HITACHI maakt monitoring van machines op afstand gemakkelijk


Hitachi Construction Machinery (Europe) NV heeft een nieuwe app geïntroduceerd waarmee klanten hun machines op afstand kunnen beheren met een smartphone of mobiel apparaat. De ConSite Pocket-app is speciaal ontwikkeld als aanvulling op Hitachi’s Global e-Service-systeem voor monitoring met de behoeften van eigenaars voor ogen, en biedt een gebruiksvriendelijke interface en gemakkelijke navigatie.

Klanten kunnen de nieuwe app gebruiken om maandelijkse ConSite-rapporten te downloaden over hun Hitachi-machines, inclusief informatie over de dagelijkse bedrijfsuren en het brandstofverbruik. Rapporten van eerdere maanden kunnen met elkaar worden vergeleken zodat zij op de hoogte blijven van de operationele prestaties van hun machines.

Met Google Maps kan de nieuwe app de exacte locatie van elke graafmachine en wiellader van Hitachi in het machinepark van een klant bepalen. Eigenaars kunnen altijd en overal de status van hun machines op locatie controleren: meldingen worden in real time aan de klant én de lokale dealer verstuurd, die direct kan ingrijpen wanneer dat nodig is. De app verschaft voor bepaalde problemen aanbevelingen van fabrikanten over de te ondernemen actie, plus stap-voor-stapinstructies.

“De ConSite Pocket-app is snel, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk”, aldus Tom van Wijlandt, manager business development bij HCME. “Wij streven ernaar om het leven voor onze klanten makkelijker te maken, en met deze nieuwste ontwikkeling hebben zij het systeem voor monitoring op afstand van Hitachi binnen handbereik.”

U kunt de ConSite Pocket-app downloaden via de Apple App Store en Google Play. Zie voor meer informatie het filmpje op het YouTube-kanaal van Hitachi Construction.

Monitoring machinery on the go.