Luyckx Nieuws

Hitachi Construction Machinery onthult twee nieuwe Zaxis-7 compacte graafmachines

31.08.2023

Hitachi Construction Machinery onthult twee nieuwe Zaxis-7 compacte graafmachines

Hitachi Construction Machinery geeft eigenaren en machinisten de controle over de nieuwste serie Zaxis-7 compacte graafmachines. De nieuwe ZX95US-7 en ZX95USB-7 modellen voldoen aan de Stage V-eisen en bieden eigenaren mogelijkheden om de winst te verhogen en kosten te verlagen. Dankzij hun verbeterde comfort- en veiligheidsvoorzieningen kunnen machinisten zich op hun gemak voelen in de cabine terwijl ze productief presteren.


Vergroot uw winst
De krachtige prestaties van de ZX95US-7 en ZX95USB-7 graafmachines zullen de productiviteit op het werkterrein verhogen. De nieuwe Zaxis-7-machines zijn groter dan het ZX85-6-model, krachtiger en bieden 10% meer stabiliteit en 4% meer graafkracht.

De levenscycluskosten worden verlaagd met de nieuwe Stage V-conforme motor, waarvoor geen SCR-systeem vereist is. Dit elimineert de noodzaak voor ureum, het vervangen van filters en bijbehorend onderhoud. Met de geheel nieuwe ECO-meter kunnen machinisten daarnaast het brandstofverbruik beheersen en zo de kosten verlagen.

De uitstekende veelzijdigheid van de Zaxis-7 compacte graafmachines kan uw winst vergroten door aan een breder scala aan projecten te werken. Aanbouwdelen kunnen snel worden gewisseld met behulp van het verbeterde ondersteuningssysteem voor uitrustingsstukken op de LCD-monitor en het snelwisselsysteem, inclusief leidingen, die af-fabriek worden geleverd.

Een verscheidenheid aan specificaties voldoet aan de eisen van elk werkterrein, inclusief de keuze uit een mono- en tweedelige giek. Dankzij het compacte formaat, de korte draaicirkel en de kortere afstand tussen bak en blad kunnen ze efficiënt en veilig werken in krappe ruimtes. Egaliseren en nivelleren kan snel en eenvoudig worden uitgevoerd dankzij het, optionele, zwevende blad welke hydraulisch in een hoek van 25 graden te verstellen is.

Voel het verschil

Machinisten zullen genieten van het werken in de perfecte werkomgeving met de nieuw ontworpen, moderne Zaxis-7 van Hitachi. De ultraruime ZX95US en USB-7 hebben een toonaangevende, eersteklas cabine, die gemakkelijk toegankelijk is dankzij een lage en brede instap, verbeterde pedaalindeling en voldoende beenruimte.

De eenvoudige bediening is te danken aan het nieuwe ergonomische ontwerp van de console en schakelaars en aan de gemakkelijke toegang tot de bedieningselementen. De gesynchroniseerde beweging tussen de stoel en de console zorgt ervoor dat de machinist zich aan het einde van de werkdag minder vermoeid voelt.

Verhoog de veiligheid
Om de veiligheid te vergroten, bieden Hitachi Zaxis-7-graafmachines een superieur zicht op het werkterrein. Het Aerial Angle-camerasysteem biedt een uitzonderlijk panoramisch overzicht van 270 graden. Machinisten kunnen kiezen uit zes beeldopties om de directe omgeving van de machine te bekijken.

Voor superieur zicht in uitdagende omstandigheden maken de optionele LED-lampen voor de camera’s het zicht gemakkelijker. Teven zijn de LED-lampen op de giek en cabine opnieuw gepositioneerd om het werkterrein effectiever te verlichten.

Verhoog de inzetbaarheid
De ZX95US-7 en ZX95USB-7 graafmachines zijn gebouwd om lang mee te gaan en hier uitvoerig op getest in speciale Hitachi-faciliteiten in Japan.

De inzetbaarheid wordt verder gemaximaliseerd doordat prioriteit wordt gegeven aan eenvoudig onderhoud en reiniging. Door de ruime motorruimte is service en onderhoud eenvoudig uit te voeren, de radiateur is goed bereikbaar en ook de accu is eenvoudig te vervangen. Alle filters zijn handig verkrijgbaar in één compartiment, zodat u ze snel en eenvoudig kunt vervangen.

Vloot beheer
Dankzij het brede aanbod aan aftersalesdiensten van Hitachi hebben eigenaren de mogelijkheid om volledige controle te hebben over hun machinepark en werklast. De bewakingssystemen Owner’s Site en ConSite verzenden dagelijks operationele gegevens via GPRS of satelliet van de graafmachine naar Global e-Service. Bovendien vat ConSite de informatie samen in een maandelijkse e-mail en toont de ConSite Pocket-app realtime waarschuwingen voor eventuele problemen.

Een unieke innovatie bewaakt - 24/7 - de kwaliteit van motor- en hydrauliekolie. Twee oliesensoren detecteren de oliekwaliteit en deze gegevens worden dagelijks naar Global e-Service verzonden. Dankzij deze innovatieve functie kunnen klanten verzekerd zijn van de staat van hun graafmachines en worden zowel onderhoud als ongeplande stilstand verminderd.

“We zijn er trots op om de nieuwe ZX95US-7- en ZX95USB-7-modellen aan onze klanten te introduceren”, zegt Norihiko Kinugawa, Product Manager graafmachines van Hitachi Construction Machinery (Europe). “Deze krachtige en compacte machines zijn ontworpen en ontwikkeld om uitzonderlijke prestaties, het ultieme bedieningscomfort en lagere bedrijfskosten te leveren.”

x