Luyckx Nieuws

PowerBully: Prestaties. Veiligheid. Comfort.

08.03.2024

PowerBully: Prestaties. Veiligheid. Comfort.

PowerBully rupsdumpers zijn speciaal ontworpen om te gebruiken op veeleisend terrein: met een laadvermogen van meer dan 11,5 ton en minimale bodemdruk vervoeren de machines voor elk terrein bulkgoederen, materialen en hulpstukken naar locaties die niet bereikbaar zijn met voertuigen op wielen.

Krachtig in uitdagende omgevingen: grote wielen en geveerde cabine

PowerBully rupsdumpers onderscheiden zich door hun grote wielen. De stalen wielen met een diameter van 87 zijn gemonteerd op pendelassen en zorgen ervoor dat het onderstel zich perfect aanpast aan de ondergrond. Dankzij dit ontwerp kan PowerBully moeiteloos over oneffen terrein rijden. Uniek in de branche is de standaard gelagerde cabine. De hydraulische lagers hebben een schokabsorberend effect en zorgen in combinatie met de grote wielen voor een zeer soepele werking. Hierdoor kunnen PowerBully machinisten een consistent hogere snelheid aanhouden, zelfs op oneffen terrein.

Een ander voordeel van de grote wielen is dat ze minder snel slijten dan kleinere wielen en geen toprollen nodig hebben. Deze eigenschappen leiden tot een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.


Krachtige en efficiënte aandrijflijn
De krachtige 6-cilinder Cummins-motor met tot wel 285 pk geeft de PowerBully vermogen voor off-road gebruik. De hydrostatische aandrijving maakt nauwkeurig manoeuvreren in veeleisende omgevingen mogelijk. Alle PowerBully-modellen zijn de enige rupsvoertuigen in hun klasse die zijn uitgerust met achteraandrijving. Dit biedt niet alleen een hoge tractie en brandstofefficiëntie, maar zorgt ook voor een aangenaam geluidsniveau in de cabine. Bovendien maakt de achteraandrijving het gebruik van asymmetrische rupsbanden mogelijk, wat resulteert in een nog lagere bodemdruk.


Operationele veiligheid: PowerBully maakt indruk met bodemdruk, doorwaaddiepte en klimprestaties
Met PowerBully staat de bouwplaats nooit stil: dankzij het grote contactoppervlak van de rupsbanden hebben de voertuigen een minimale bodemdruk van minder dan 0,2 kg/cm², wat vele malen lager is dan die van conventionele voertuigen op wielen. Daardoor verplaatst de PowerBully zich moeiteloos over zachte, modderige en minder stabiele grond, waardoor de operationele veiligheid gegarandeerd is, ongeacht de weersomstandigheden. Met een doorwaaddiepte van meer dan 1,35 m is PowerBully ook betrouwbaar bij inzet in gebieden dicht bij de kust of in overstroomde gebieden. Het klimvermogen van 60% (31°) bergop en bergaf en 40% (22°) zijwaarts maakt veilig werken op steile hellingen mogelijk.


Zicht rondom voor extra veiligheid
De grootste PowerBully cabine op de markt biedt de bestuurder een duidelijk zicht op het hele werkgebied. De grote ramen en de afgeschuinde motorkap zorgen voor een onbelemmerd zicht op de omgeving van het voertuig. De 360°- of achteruitrijcamera en elektrisch verstelbare zijspiegels maken het zicht rondom compleet. Zelfs in het donker of bij slecht zicht zorgt de hoogwaardige LED-verlichting voor optimale verlichting, zodat er veilig en efficiënt kan worden gewerkt.


Volledig veilig en robuust
De ruime cabine biedt de bestuurder veel bewegingsruimte. Alle PowerBully-modellen zijn standaard ROPS (Roll Over Protective Structure) gecertificeerd en beschermen de machinist. PowerBully is ook het enige voertuig in zijn klasse dat standaard FOPS (Falling Objects Protective Structure) Level II gecertificeerd is. Dit betekent dat de bestuurder in de cabine beschermd is tegen vallende voorwerpen zoals stenen of takken, zelfs zonder een extra dakrooster. Talrijke andere functies, zoals de 2-assige kantelsensor, maken het PowerBully veiligheidspakket compleet.


Comfortabel, ergonomisch en gebruiksvriendelijk: de PowerBully cabine
De werkplek in de PowerBully cabine is aangepast aan de individuele behoeften van de machinist. De geveerde stoel kan worden aangepast aan het gewicht van de machinist en kan in hoogte en diepte worden versteld. Zo is comfortabel werken gegarandeerd, zelfs bij langdurig gebruik. PowerBully kan optioneel worden uitgerust met een stuurwiel of een joystick die met één hand te bedienen is, waarmee het voertuig nauwkeurig en eenvoudig kan worden verplaatst. Andere functies van het voertuig kunnen worden bediend via het bedieningspaneel in de armleuning en het overzichtelijke 11-inch touch display. Het display herinnert de machinist er automatisch aan wanneer onderhoud nodig is. De kiepbak van de kippermodellen kan automatisch omlaag worden gebracht door tijdens het rijden een extra joystick aan te raken, zodat de machinist zijn volledige aandacht op de weg kan richten.

De intuïtieve bediening van de voertuigen en het ergonomische ontwerp van de cabine worden aangevuld met airconditioning, verwarming, een radio met Bluetooth-functie en handsfree-kit, evenals USB-poorten voor het opladen van smartphones. Tegelijkertijd biedt de cabine voldoende opbergruimte voor gereedschap, rugzakken en persoonlijke spullen, en zelfs de drankhouder is temperatuurgeregeld. PowerBully stelt dus nieuwe normen op het gebied van comfort tijdens lange werkopdrachten.


INTERMAT Parijs
Op de INTERMAT (24 - 27 april 2024) krijgen bezoekers de kans om de nieuwe PowerBully 12D in actie te zien.

x