Luyckx Nieuws

Maximaliseer uw uptime met de Hitachi ZX160-7 en ZX180-7

05.07.2021

Maximaliseer uw uptime met de Hitachi ZX160-7 en ZX180-7


De nieuwe serie middelgrote graafmachines van de Zaxis-7 geeft eigenaren en machinisten de touwtjes stevig in handen.
Met de nieuwe modellen ZX160-7 en ZX180-7, die voldoen aan Stage-V, kunnen eigenaars de kosten verlagen en de winst vergroten.
Door de verbeterde voorzieningen voor comfort en veiligheid voelen machinisten zich op hun gemak in de cabine terwijl ze productief werken.

Bekijk de productfilm.


Minder brandstofverbruik

De nieuwe ZX160-7 en ZX180-7 verbruiken tot 7% minder brandstof dan de vorige modellen, dankzij Hitachi's toonaangevende hydraulische HIOS IV-systeem en verbeteringen aan het rijapparaat.

Bestuurders kunnen ook het brandstofverbruik controleren en de kosten verlagen door de nieuwe ECO-meter te gebruiken. Dit is duidelijk zichtbaar op de multifunctionele kleuren LCD 8” monitor.

Beide modellen zijn verkrijgbaar met mono- of tweedelige giek.
De ZX180-7 is verkrijgbaar met een lange onderwagen (LC) voor optimale stabiliteit en smal (LCN) voor eenvoudig transport.
De kleinere draaicirkel van de ZX180-7 maakt hem ook geschikt voor het werken in krappe ruimtes, terwijl verschillende hulpstukken snel kunnen worden gewisseld met behulp van het verbeterde ondersteuningssysteem voor hulpstukken op de monitor.


Voel het verschil

Machinisten waarderen het comfort in de opnieuw ontworpen Zaxis-7.
De ultra-ruime ZX160-7 en ZX180-7 bieden buitengewoon comfort en kwaliteit.
Ze behoren tot de stilste machines op de markt met 16% minder trillingen dan bij de vorige generatie.

Eenvoudige bediening dankzij het nieuwe ergonomische ontwerp van de console en schakelaars, en gemakkelijke toegang tot bedieningselementen.
Met de multifunctionele controller kunnen operators snel door het menu op de 8” LCD-monitor navigeren.
Het antireflectiescherm met hoge resolutie is ook beter afleesbaar en de vernieuwde lay-out biedt een duidelijk display en gewenste functionaliteit, zoals airconditioning, DAB+-radio en Bluetooth®.


Verhoog de veiligheid

Om machinisten – en de machine zelf – te beschermen tegen mogelijke gevaren, bieden de nieuwe Hitachi Zaxis-7-graafmachines een beter zicht over het werkterrein.

Het Aerial Angle-camerasysteem biedt een uitzonderlijk vogelperspectief van 270 graden van bovenaf.
De veiligheid wordt verhoogd door de kleinere draaicirkel van de ZX180-7 – de bovenwagen is 340 mm korter dan het vorige ZX190LC-6-model.


Monitoren op afstand

De systemen Owner’s Site en ConSite zorgen voor monitoring op afstand en verzenden dagelijks via GPRS of satelliet operationele gegevens van de graafmachine naar Global e-Service. Daarnaast geeft ConSite maandelijks via e-mail een overzicht van deze informatie terwijl de ConSite Pocket-app in realtime meldingen geeft bij potentiële problemen.


Innovatie

Verder wordt met een unieke innovatieve functie de kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie 24/7 continu bewaakt. Twee oliesensoren verzenden dagelijks gegevens naar Global e-Service en detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd. Dankzij deze innovatieve functie kunnen klanten er zeker van zijn dat hun graafmachines in goede conditie blijven, en is er minder onderhoud.

x