Luyckx Nieuws

Kubota lanceert nieuwe generatie minigraafmachine van 8 ton

30.05.2023

Kubota lanceert nieuwe generatie minigraafmachine van 8 ton

Kubota heeft haar uitgebreide assortiment innovatieve bouwmachines uitgebreid met de lancering van een nieuwe 8,5 tons minigraafmachine, die de machinist geavanceerde prestaties en een superieure bediening biedt.

De KX085-5 wordt aangedreven door een geavanceerde Kubota-motor met hoog vermogen en lage emissies en beschikt over een robuust hydraulisch systeem, dat de machinist de betrouwbaarheid en het bedieningsgemak biedt die nodig zijn om een breed scala aan werkzaamheden snel en efficiënt uit te voeren.

De nieuwe minigraafmachine kan worden uitgerust met een tweedelige giek voor een groter werkbereik, een indrukwekkend dumpbereik en efficiëntie in smalle ruimtes. Dankzij het innovatieve hydraulische mechanisme kunnen bestuurders de arm, giek, bak en zwenkinrichting gemakkelijk tegelijkertijd bedienen, waardoor de efficiëntie van het werk en de productiviteit toenemen.

De KX085-5 beschikt ook over innovatieve, krachtige functies, waaronder twee hulpcircuits met instelbaar maximaal oliedebiet, een lastafhankelijk hydraulisch systeem voor een soepeler werking, ongeacht de omvang van de last, een vlotterfunctie voor eenvoudige grondafwerking, en een automatisch schakelsysteem dat intuïtieve controle biedt bij het dozeren en draaien.

De nieuwe minigraafmachine is ontworpen om ervoor te zorgen dat machinisten energie en bedrijfskosten kunnen besparen en het geluid en de uitstoot van uitlaatgassen kunnen beperken, en maakt gebruik van een automatisch stationair systeem dat het motortoerental automatisch verlaagt tot het stationaire toerental wanneer de bedieningshendels langer dan vier seconden in de neutrale stand worden gelaten. Om dit verder te ondersteunen is er standaard een Engine Auto Stop-systeem dat de motor automatisch uitschakelt wanneer een instelbare tijd voor stationair draaien is verstreken.

De KX085-5 heeft een nieuw ontworpen luxe en ruime cabine, met een bredere instap, royale beenruimte en een luxe dubbel verstelbare luchtgeveerde stoel voor meer comfort en bedieningsgemak. Bovendien zorgt een nieuw 7" LCD digitaal scherm in kleur en hoge resolutie ervoor dat gebruikers alle relevante operationele informatie in één oogopslag kunnen zien. Andere kenmerken zijn LED-werklampen en een achteruitkijkcamera voor een beter zicht.

Naast prestaties en comfort beschikt de KX085-5 ook over een drievoudig te openen motorkap en een optimale plaatsing van de interne onderdelen om routinematige service en onderhoud snel en eenvoudig te houden. De KX085-5 is ontworpen met een kortere overhang achteraan, wat zorgt voor werkbaarheid in beperkte ruimte, meer veelzijdigheid en een betere stabiliteit. De achteroverbouw is ook voorzien van gietijzeren beschermers, die schade aan de machine op werkplekken met weinig ruimte aanzienlijk beperken.

De KX085-5 maakt gebruik van Kubota's innovatieve volgsysteemtechnologie, waardoor bestuurders toegang hebben tot real-time gegevens die de efficiëntie en veiligheid van de machine kunnen verhogen.

Het intuïtieve en gebruiksvriendelijke portaal kan de productiviteit verhogen dankzij de constante controle en analyse van real-time parameters van onderdelen zoals de werksnelheid van de machine, de bedrijfstijden, de werkelijke werking, de bezettingsgraad (als percentage), de stationaire draaitijd, de geschiedenis van de DPF-regeneratie, de water- en olietemperaturen en het brandstofverbruik. Bovendien biedt het portaal waarschuwingen die de storingen van een machine weergeven, zodat er snel kan worden gereageerd en opgelost, waardoor eventuele stilstand tot een minimum wordt beperkt.

Er is ook een betere beveiliging mogelijk omdat machine-eigenaren via GPS-tracking locaties kunnen bekijken om de bewegingen van de KX085-5 te overzien. Verder is geofencing beschikbaar, waarmee gebruikers specifieke gebruiksgebieden kunnen aanwijzen, waarbij het portaal de machinisten waarschuwt als de machine het gebied verlaat.

Andere beveiligingsfuncties zijn Kubota's toonaangevende antidiefstalsysteem, dat ervoor zorgt dat alleen geprogrammeerde sleutels de motor kunnen starten.

x