Luyckx Nieuws

Kubota lanceert de nieuwe generatie R070 en R090 wielladers

18.03.2020

Kubota lanceert de nieuwe generatie R070 en R090 wielladers


Nieuwe machines leveren gebruiksgemak en efficiëntie, zonder afbreuk te doen aan vermogen


De nieuwe machines zijn geschikt voor gebruik in zowel landelijke als stedelijke omgevingen.

Ze zijn vanbinnen en vanbuiten herontworpen om de klus snel, eenvoudig en efficiënt te klaren. Zowel de R070 als de R090 wielladers hebben een volledig gesloten glazen cabine voor een beter zicht en een meer ergonomische bedieningslayout.

Nieuwe functies zijn onder andere:

  • Cabine met hoge visibiliteit
  • Airconditioning (optioneel)
  • Nieuw ontwerp van de hefarm
  • Verstelbare rechterpolssteun
  • Digitaal display
  • Grote voetruimte
  • Volledig geveerde stoel
  • Kantelbesturing

Het grote bereik en de uitstekende hefkracht zorgen voor superieure prestaties voor een breed scala aan werkzaamheden. Beide machines hebben een hoog hefvermogen (R070: 1880 kg, R090: 2160 kg), waardoor de bestuurders soepel kunnen manoeuvreren met materiaal om vrachtwagens te laden.

Alle belangrijke functies van de lader staan op één enkele hendel die eenvoudig met één hand te bedienen is, zowel op de R070 als op de R090. Met de 2-traps snelheidsregelaar kan de machinist snel van snelheid veranderen voor een optimale efficiëntie.

Uitgerust met CRS en DPF is de V2607 direct-injectiemotor van Kubota nu volledig Stage-V-conform. Bovendien vermindert de nieuwe en verbeterde DPF het onderhoud door de onderhoudsintervallen voor zowel het regeneratiefilter als de asreiniger te verlengen.

Keigo Watanabe, directeur van de Construction Machinery Division van KUBOTA EUROPE SAS, zei: "We zijn er echt trots op dat we nieuwe en verbeterde wielladers kunnen introduceren. Zowel de R070 als de R090 zijn gebouwd voor verbeterde prestaties met vermogen met overschot. Ze zijn ook gebouwd voor een veilige en eenvoudige bediening, zelfs voor bestuurders zonder wiellader ervaring. “

"We weten dat onze klanten betrouwbare, onderhoudsarme machines willen en daarom zijn de R070 en R090 ontworpen met ingebouwde, betrouwbare veiligheidskenmerken. De wielladers zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn, onderdelen die routineonderhoud vereisen zijn gemakkelijk toegankelijk voor snelle en eenvoudige service", voegde Bernard Dewaele, Marketing Products Manager bij KUBOTA EUROPE SAS, eraan toe.

Ontdek meer in de productbrochure


x