Luyckx Nieuws

Kubota Europe viert in 2024 haar 50-jarig jubileum

16.01.2024

Kubota Europe viert in 2024 haar 50-jarig jubileum

2024 markeert het 50-jarige jubileum van Kubota's komst naar Europa met de opening van de eerste dochteronderneming in Frankrijk in 1974. Sindsdien heeft het bedrijf haar expertise en betrouwbaarheid tentoongespreid volgens de filosofie For Earth, For Life. Gedurende het hele jaar zal Kubota deze gebeurtenis vieren die van bijzonder belang is voor de Groep.

Kubota is nu een van de toonaangevende spelers op de Europese markt voor landbouw- en bouwmachines, waar het zich niet alleen onderscheidt door haar innovatieve en geavanceerde producten, maar ook als wereldwijde leverancier van oplossingen. Sinds de komst naar Europa, een van de drie strategische regio's, samen met Azië en Noord-Amerika, heeft Kubota ernaar gestreefd een commercieel netwerk op te bouwen waarin wederzijds vertrouwen met haar partners en distributeurs de sleutel is tot groei in een omgeving die zo competitief is als de Europese. Dit, samen met het aanbod van zeer concurrerende en betrouwbare producten, heeft Kubota tot een van de toonaangevende merken gemaakt op het gebied van bouw, tuin & park en landbouw. Kubota, opgericht door Gonshiro Kubota in 1890 in de Japanse stad Osaka, onderscheidt zich niet alleen door haar innovatieve en geavanceerde producten, maar ook als leverancier van oplossingen. Bovendien zijn Kubota motoren een vertrouwde krachtbron geworden voor veel OEM-klanten in Europa.

Dus, na de oprichting van haar eerste Europese dochteronderneming in Frankrijk, heeft Kubota zich ontwikkeld met de vaste wil om de problemen van voedsel, water en milieu op het continent te ondersteunen en op te lossen, gebruik makend van haar ervaring als wereldwijde fabrikant en leverancier van oplossingen. In die zin heeft het bedrijf zich gericht op het leveren van diensten die de klanttevredenheid verhogen, hun vertrouwde bondgenoot worden en continuïteit geven aan het motto van het bedrijf: “Kubota, aan uw zijde”.

De oprichting van Kubota Holding Europe (KHE) in 2017 versterkte de bedrijfsidentiteit van het bedrijf in Europa, dankzij het teamwerk van medewerkers uit alle divisies, die synergiën combineren om de beste diensten en producten te leveren aan zowel distributeurs als eindgebruikers.


Een continentale structuur in voortdurende groei

Kubota's toewijding aan een veeleisende markt als de Europese is vanaf het begin vastbesloten geweest. Sinds de oprichting van de eerste Europese dochteronderneming in Frankrijk in 1974, is Kubota blijven uitbreiden in Europa met tal van dochterondernemingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Nederland, Polen en Turkije om de groei van deze markten te ondersteunen. Vandaag de dag heeft het bedrijf ongeveer 5.000 werknemers en meer dan 1.300 dealers en distributeurs in de regio Europa.

Om haar klanten beter van dienst te zijn en hen een grotere nabijheid en reactievermogen te garanderen, heeft Kubota Europe structuren opgezet die dichter bij haar Europese klanten staan: - Het Innovation Centre Europe (ICE) bevordert open innovatie en versnelt de ontwikkeling van nieuwe bedrijven in Europa. KRDE Research Centre, een R&D hub gevestigd in Frankrijk, afgestemd op de belangrijkste markten om nieuwe, efficiënte en effectieve tractormodellen te ontwikkelen die inspelen

op de specifieke behoeften van gewassen, veldomstandigheden en werkprocessen van Europese boeren; Twee Europese distributiecentra - NEDC in Alblasserdam (Nederland) en SEDC in Cavaillon (Frankrijk) - met als doel een grotere assemblagecapaciteit en logistiek systeem voor Europa te ontwikkelen, waardoor Kubota producten sneller kan leveren. - Een Europees logistiek centrum van 22.000m2 in het noordoosten van Frankrijk voor de distributie van reserveonderdelen in Europa om een betere beschikbaarheid, reactievermogen en snellere levering te garanderen. Dit wordt aangevuld door Kubota's fabrieken in Europa: Kubota Farm Machinery, een fabriek voor tractorproductie die in 2015 in Noord-Frankrijk werd opgericht, en Kubota Baumaschinen GmbH, een fabriek voor bouwmachines in Zweibrücken, Duitsland, opgericht in 1989.

Daarnaast heeft Kubota in 2012 de Kverneland Groep overgenomen, een toonaangevend bedrijf in landbouwwerktuigen en efficiënte landbouwoplossingen, waardoor Kubota zich kon ontwikkelen en een sterke voetafdruk kon achterlaten in de landbouwsector in Europa. In de afgelopen jaren zijn er andere overnames geweest van grote spelers in Europa, zoals Pulverizadores Fede of Gianni Ferrari, wat Kubota de mogelijkheid geeft om uitgebreidere en completere oplossingen te bieden aan klanten.

"Met de viering van 50 jaar Kubota in Europa ben ik vereerd om de veerkracht en innovatie te erkennen die onze reis hebben bepaald. Als President van Kubota Holdings Europe, wil ik mijn diepste dankbaarheid uitspreken naar ons toegewijde team en trouwe klanten, dealers, distributeurs en partners in de regio. Deze mijlpaal markeert niet alleen onze prestaties in het verleden, maar ook de spannende hoofdstukken die we de komende jaren samen zullen schrijven. We proosten op 50 jaar uitmuntendheid en kijken uit naar wat komen gaat", aldus Yasukazu Kamada, President van Kubota Holdings Europe.


Over Kubota

Kubota is sinds 1890 een toonaangevende fabrikant van landbouwmachines, bouwmachines, grasmaaiers en en industriële motoren. Met het wereldwijde hoofdkantoor in Osaka Japan, kantoren in meer dan 120 landen en meer dan 50.000 werknemers in Noord-Amerika, Europa en Azië had Kubota in 2022 een omzet van 20,4 miljard dollar. Hoewel machines en werktuigen de belangrijkste productlijn zijn, produceert Kubota ook een breed scala aan producten zoals stadswaterzuiveringssystemen, irrigatiesystemen, leidingsystemen, dak- en woningconstructies en grote ondergrondse afsluiters.


Onze missie

Onze missie, “For Earth, For Life”, spreekt over onze inzet voor het behoud van de natuurlijke omgeving van de aarde, terwijl we de productie van voedsel- en watervoorraden ondersteunen die van vitaal belang zijn voor de maatschappelijke behoeften, aangezien onze wereldbevolking blijft groeien. Die missie wordt elke keer gerealiseerd als een Kubota-tractor het land oogst om levens ondersteunend voedsel te produceren of als ons bouwmaterieel putten uitgraaft om waterbronnen of onderdak te creëren.

Voor meer informatie over Kubota, bezoek www.kubota-eu.com of www.kubota.com.

x