Luyckx Nieuws

HITACHI kan de zwaartste werkomstandigheden aan met nieuwe ZW330-6 wiellader

29.08.2018

HITACHI kan de zwaartste werkomstandigheden aan met nieuwe ZW330-6 wiellader


Deze nieuwe wiellader van Hitachi is voorzien van zeer duurzame onderdelen en prestatiebevorderende technologie voor meer productiviteit.
Verschillende verbeteringen aan het ontwerp zorgen voor de beste veiligheid binnen de industrie bij zware werkomstandigheden.

Het ontwikkelteam van Hitachi heeft op basis van uitgebreid onderzoek in Europa de nieuwe serie ZW-6-wielladers ontwikkeld voor gebruik in veeleisende werkomgevingen. De vraag naar betrouwbare prestaties zonder op brandstofzuinigheid te beknibbelen en de behoefte aan meer productiviteit, veiligheid en comfort zijn allemaal meegenomen in het ontwerp van de nieuwe ZW330-6.


MEER PRODUCTIVITEIT

De trekkracht van de ZW330-6 is met 26% vergroot, zodat deze efficiënter laadt dan zijn voorganger. Daarnaast heeft de wiellader een snelstartschakelaar waarmee het motorvermogen wordt verhoogd wanneer dat nodig is, of wanneer er heuvelopwaarts wordt gereden.

De hefarm draagt bij aan de betrouwbare prestaties van de ZW330-6. Deze beweegt sneller omhoog dan die van het ZW-5-model, komt soepel tot stilstand dankzij het “flow control”-systeemen laat zich gemakkelijk bedienen dankzij de automatische afstelling.

Doordat de hefarm en bak tegelijk bewegen kan er soepel worden gegraven. De bak krijgt na het legen prioriteit, zodat de wiellader weer snel kan graven, voor een hogere productiviteit.


EFFICIENTE TECHNIEK

Dankzij de lock-up transmissie van de ZW330-6 wordt het brandstofverbruik tijdens het rijden vermindert, wat lagere operationele kosten oplevert. Energieverlies in de koppelomvormer wordt voorkomen doordat de motor met de transmissie wordt gekoppeld, zelfs tijdens het schakelen.

Nog een voorbeeld van de technologie in de ZW330-6 is de nabehandelingsinstallatie van de motor. Deze is speciaal ontworpen om de uitstoot te beperken en bestaat uit een dieseloxidatiekatalysator, een ureummengbuis, een systeem voor selectieve katalytische reductie (SCR) en een geluidsdemper. Het SCR-systeem spuit ureum in het uitlaatgas om de hoeveelheid stikstofoxide te verminderen.


GEBOUWD VOOR DUURZAAMHEID

Om bestand te zijn tegen zware werkomgevingen is de ZW330-6 voorzien van een nieuwe achtergrille, die voorkomt dat er materiaal van het terrein het radiatorcompartiment binnendringt. Daarnaast heeft de machine radiatoren van hoge kwaliteit voor extra corrosiebestendigheid.

De robuustheid van de machine wordt nog verder vergroot doordat de hefarm en het voor- en achterchassis speciaal zijn ontworpen voor zware toepassingen. Een optionele bodembepantsering biedt extra bescherming voor de machine bij zware werkomstandigheden.


COMFORT EN VEILIGHEID VAN SUPERIEUR NIVEAU

De cabine van de ZW330-6 zorgt ervoor dat machinisten comfortabeler kunnen werken, met uitstekend zicht rondom, verbeterde geluidsisolatie en instelbare functies die met de multifunctionele monitor kunnen worden bediend.

De achteruitkijkcamera, de gebogen motorkap en de verplaatste uitlaat en luchtinlaat leveren allemaal een bijdrage aan het uitstekende zicht van de machinist op de omgeving. Dankzij de ledlampen aan de achterzijde is de machine op stoffige werkterreinen beter zichtbaar.

Geholpen door ‘ride control’ kan er op alle terreinen soepel worden gereden doordat het stampen van de machine wordt geminimaliseerd. Daarnaast is de bediening moeiteloos met Hitachi’s toonaangevende stuurinrichting met elektrohydraulische joystick (optioneel).


GEMAKKELIJK TE ONDERHOUDEN

Om snel en moeiteloos onderhoud en dagelijkse controles te kunnen uitvoeren, kunnen de motorkappen van de ZW330-6 geheel worden geopend voor gemakkelijke toegang. De ureumtank kan vanaf de grond gemakkelijk worden geïnspecteerd. Dankzij de noodstopschakelaar voor de accu (nu een standaardvoorziening) worden elektrische ongevallen voorkomen en behoudt de accu ook bij langdurige opslag zijn vermogen.

De betrouwbare voorzieningen, duurzame onderdelen en geavanceerde technologie van de ZW330-6 zijn het bewijs van de strenge kwaliteitsnormen die Hitachi voor zijn grondverzetmachines hanteert. Vasilis Drougkas, productmanager wielladers bij Hitachi Construction Machinery (Europe) NV: “De ZW-6 wiellader is buitengewoon duurzaam en betrouwbaar om aan de behoeften van onze klanten in de steenwinningsindustrie te voldoen, zodat zij zonder compromissen meer van deze machine kunnen eisen.”


SPECIFICATIES

  • Nominaal motorvermogen (kW) 232 kW (311 pk)
  • Operationeel gewicht (kg) 26.040 – 26.580
  • Bak (capaciteit ISO met kop) (m3) 4,1 – 5,2
  • Graafkracht (kN) 179 - 211