Luyckx Nieuws

Connect with Hitachi op de BAUMA

08.04.2019

Connect with Hitachi op de BAUMA


Hitachi Construction Machinery (Europe) NV is een van de toonaangevende fabrikanten die op de Bauma 2019 aanwezig zullen zijn en zal van 8 tot 14 april ruim 30 machines tentoonstellen. Het bedrijf presenteert op stand nummer FN/718 een breed scala van producten en diensten.

De stand van 6.495 m² is ontworpen rondom het thema van HCME voor dit evenement, “Connect with Hitachi”. Het idee is om te laten zien hoe klanten toegang krijgen tot een wereld van connectiviteit wanneer ze een Hitachi-machine aanschaffen. Ze profiteren niet alleen van de netwerktechnologie die in Hitachi-machines is ingebouwd, maar ook van de verbinding met mensen uit ons dealernetwerk via uitgebreide aftersalessupport.


Primeurs

De ultragrote EX1200-7- en EX2600-7-mijnbouwgraafmachines zijn voor het eerst in het openbaar te zien en zullen ongetwijfeld bezoekers naar de stand van HCME trekken. Ook zal de eerste Hitachi ICT hydraulische graafmachine in Europa, de ZX210X-6, zijn opwachting maken. In de speciale Hitachi demoruimte worden zes keer per dag informatieve demonstraties gegeven van deze en diverse andere innovatieve modellen.

Daarnaast maakt de emissieloze elektrische graafmachine ZE85 zijn debuut, en wordt eveneens getoond in de demoruimte. Deze machine, die wordt geproduceerd door het European Application Centre (EAC) – een joint venture tussen Hitachi Construction Machinery Co., Ltd en KTEG – krijgt bij de stand van Hitachi gezelschap van een kleiner model, de ZE19. Dankzij het bewezen efficiënte energiebeheer hebben deze conceptmachines een lange accuduur, en ze zijn uitzonderlijk stil en veilig in het gebruik.

HCME zal een brede selectie van de nieuwste Zaxis-6 mini- en compacte graafmachines laten zien, van de ZX17U-6 tot en met de ZX85USB-6, naast de ZW75-6 en ZW95-6 compacte wielladers, die zijn vernieuwd en nu aan de emissienormen van Fase V voldoen.

Een breed scala van middelgrote en grote wielladers, middelgrote rupsgraafmachines en mobiele graafmachines, plus machines en producten voor diverse speciale toepassingen uit het EAC completeren de stand van Hitachi.


De voordelen van Premium

Hitachi zal bij de Bauma 2019 tevens de aandacht vestigen op de programma’s voor goedkeurde gebruikte producten en verhuur. Er wordt een ZX130-5 Premium Used-machine getoond, compleet met HoloLens-bril, waarmee de voordelen van Hitachi Genuine Parts in het spotlicht worden gebracht. Ook wordt aan de hand van een ZX210-6 middelgrote graafmachine en een ZW250-6-wiellader het Premium Rental-programma gepromoot.

Hitachi presenteert daarnaast zijn innovatieve systemen voor monitoring op afstand, zoals de nieuwe app ConSite Pocket. Hiermee kunnen klanten de machines via hun smartphone beheren, waar ze zich ook bevinden. Als onderdeel van ConSite wordt met twee speciaal hiervoor ontwikkelde sensoren de kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie continu bewaakt. Dit geeft klanten een gerust gevoel en zorgt voor lagere totale eigendomskosten.

Bezoekers zijn in de gelegenheid om op de EH5000AC-3 dumptrucksimulator van Immersive Technologies hun vaardigheden te testen. Om zoveel mogelijk uit hun bezoek aan de Hitachi-stand te halen kunnen ze van tevoren een speciale Bauma-app downloaden.

“Ons team heeft hard gewerkt om dit jaar op onze stand op de Bauma een fascinerende en leuke ervaring te bieden, zodat we echt de connectie kunnen maken met bezoekers”, aldus Makoto Yamazawa, president van HCME. “Met ons brede aanbod aan grondverzetmachines hopen we iedereen iets interessants te kunnen bieden.”