Luyckx Nieuws

​Blijf samen met ons waakzaam in de strijd tegen phishing-aanvallen

07.12.2022

​Blijf samen met ons waakzaam in de strijd tegen phishing-aanvallen

We merken dat het aantal phishing-mails enorm toeneemt. Zo kan u een mail krijgen waarin gevraagd wordt om bijvoorbeeld betalingen over te maken naar offshore/nieuwe bankrekeningen of om inloggegevens (gebruikersnaam/wachtwoord) te verstrekken.

Aangezien wij de informatiebeveiliging van zowel onze klanten als onszelf zeer belangrijk vinden, willen wij dit soort praktijken voorkomen.

Hier zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die u zelf kan nemen:

  • Controleer de identiteit van de afzender voordat u op een e-mailverzoek reageert en voordat u bijlagen opent of op externe links klikt, zelfs als die links van een legitieme bron afkomstig lijken te zijn.
  • Raadpleeg uw IT-afdeling bij eventuele phishing-pogingen.
  • Bel ons bij enige twijfel op ons gekend telefoonnummer +32 3 313 95 51 (niet naar het telefoonnummer in de phishing-mail).
  • Rapporteer ongebruikelijk of verdacht gedrag aan ons.

We willen u er graag op wijzen dat Luyckx enkel telefonisch communiceert of via een duidelijk herkenbaar Luyckx-mailadres (let hierbij op de schrijfwijze van Luyckx). We zullen u ook nooit vragen om onze bankgegevens bij te werken via een eenvoudige e-mail. Klik nooit op een link die om dergelijke informatie vraagt en aarzel niet om contact op te nemen met ons in geval van twijfel.

Bedankt voor uw vertrouwen! Samen houden we onze relatie veilig en betrouwbaar.

x