Luyckx Nieuws

Ammann focust op veranderende industrie op Bauma 2022

11.10.2022

Ammann focust op veranderende industrie op Bauma 2022

Wegenbouwbedrijven moeten vandaag de dag duurzaamheid bevorderen, connectiviteit verbeteren - en ook de productiviteit verhogen.

Ammanns aanwezigheid op Bauma 2022 in München erkent deze nieuwe wereld, die wordt weerspiegeld in het beursthema van het bedrijf: “Sustainability. Productivity. Connectivity.”

"Dat is niet alleen onze focus op Bauma 2022, het is onze focus op dagelijkse basis", aldus Hans-Christian Schneider, CEO van Ammann. "Onze klanten hebben steeds meer behoefte aan producten die duurzamer zijn. Er is ook een industriële behoefte aan betere digitale hulpmiddelen en connectiviteit tussen machines en kantoor. Onze klanten vertellen ons dat ze op deze gebieden vooruitgang nodig hebben zonder dat de productiviteit daalt. In feite is productiviteit essentiëler dan ooit."


Sustainability

Dit concept is verweven in de hele productlijn van Ammann, van de kleinste stampers tot de grootste asfalt- en betoncentrales - en alles daartussenin.

ECOdrop, een duurzaamheidsinitiatief, begint met het maximaliseren van het motorrendement, wat zowel de uitstoot als de brandstofkosten vermindert. Ook worden belangrijke systemen en componenten opnieuw geconfigureerd om de operationele vloeistoffen die nodig zijn om ze te laten werken, te verminderen. Dit resulteert in lagere kosten voor zowel de aankoop als de verwijdering van de vloeistoffen. Het initiatief biedt ook een betere toegang tot de servicepunten, waardoor het onderhoud sneller verloopt en kostbare vloeistoflekkage wordt voorkomen.

De nieuwe Ammann ARS 70 kofferwals laat hiervan de belangrijkste kenmerken en voordelen zien. Met ECOdrop heeft de ARS 70 een vermindering van:

 • 22% in brandstofverbruik
 • 26% in de benodigde hydraulische vloeistof
 • 10% aan de benodigde trilsysteemvloeistof

eMISSION, een milieuvriendelijke oplossing, is geïntegreerd in nieuwe Ammann-producten. Het begint met lagere emissies - en omvat efficiëntie, productiviteit en lagere onderhoudsvereisten die werkterreinen groener en bedrijfseigenaren winstgevender maken.

 • Emissiereductie - Verlaagt het niveau van CO2 en andere onzuiverheden.
 • Efficiëntieverbetering - Maakt gebruik van digitale technologieën om de productprestaties en het beheer van de bouwplaats te verbeteren.
 • Elektrificatie - Maakt gebruikt van alternatieve energiebronnen, inclusief maar niet beperkt tot elektriciteit.


Productivity

Uiteindelijk gaat het er bij de machines, diensten en technologieën van Ammann om de klus te klaren - op een snelle, kosteneffectieve manier.

Ammann heeft een nieuw, zeer geavanceerd continu verdichtingscontrolesysteem voor grond- en asfaltverdichters uitgebracht. ACEpro neemt de essentiële ingrediënten van eerdere producten over en voegt geavanceerde technologieën toe.

ACEpro kan worden gebruikt in een automatische modus, waarbij amplitude en frequentie worden geregeld en aangepast door de machine op basis van verdichtingsdoelen, metingen en omstandigheden. De aanpassingen verbeteren de efficiëntie en kwaliteit door een optimale kracht in de grond te sturen.

Bestuurders kunnen de voortgang in realtime volgen en beoordelen wanneer verdichting is bereikt. Deze kennis elimineert onnodige verplaatsingen van de machine - en alle kosten die dat met zich meebrengt in termen van brandstof, machineslijtage en arbeid. ACEpro voorkomt ook oververdichting en de schade die dat kan veroorzaken.


Connectivity

Ammann introduceerde onlangs ServiceLink, een digitaal telematisch gegevensbeheerinstrument dat klanten voorziet van de informatie die zij het meest wensen: machinelocatie, batterijstatus en bedrijfsuren. De gegevensoverdracht verloopt automatisch en de toegang tot de informatie is slechts één klik verwijderd.

De logistiek voor het leveren en ophalen van machines kan aanzienlijk worden verbeterd. Ook het onderhoud wordt efficiënter gepland.

Ammann ServiceLink kan worden toegevoegd aan lichte en zware verdichters, asfaltmachines en andere machines - ongeacht of ze door Ammann of een andere fabrikant zijn geproduceerd. De sleutel tot het systeem is een nieuwe generatie hardware die ervoor zorgt dat de essentiële gegevens op een betrouwbare, betaalbare manier beschikbaar zijn voor klanten.

De heavy equipment versie van ServiceLink biedt extra functionaliteiten, zoals brandstofverbruik, bedrijfsgegevens en meer. Het gegevensbeheer maakt een betere controle mogelijk over de gezondheid, het gebruik, de efficiëntie en de productiviteit van het wagenpark.

Het optionele Ammann Documentation System (ADS) registreert gegevens die worden gemeten door Ammanns eigen ACEforce of ACEpro Intelligent Compaction systemen. De gegevens kunnen vervolgens worden geanalyseerd om de efficiëntie en kwaliteitscontrole te verbeteren - en om passen van de machine te besparen, de ultieme productiviteitswinst.

ADS volgt de machinepassen en de verdichtingsvoortgang met behulp van GPS-positionering. Elke afzonderlijke walsgang toont de bereikte materiaalstijfheid (kB-waarde), temperatuur, walssnelheid en effectieve amplitude en frequentie. Het toont (en registreert) ook de datum, tijd en plaats van de verdichting - met een nauwkeurigheid tot 5 cm.

Alle geregistreerde gegevens kunnen worden geëxporteerd voor verdere analyse en beoordeeld op een mobiel apparaat, laptop of via een app.

Bezoekers van de Ammann-stand op Bauma 2022 kunnen de as 1 Argon View bekijken, een nieuwe gebruikersinterface voor het as1-besturingssysteem voor asfalt- en betoncentrales. De interface biedt constante visuele updates over de productiestatus. Het is intuïtief, waardoor operators gemakkelijk alle waarde van de fabriek kunnen benutten en de efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren. Het helpt operators ook om geconcentreerd te blijven en het volledige productieproces gemakkelijk te volgen.

De pijlers duurzaamheid, connectiviteit en productiviteit zijn vertegenwoordigd in de meer dan 100 producten die Ammann op de stand zal tonen. Verschillende nieuwe initiatieven zullen ook worden belicht op Bauma 2022.

Ammann staat op stand FS.909 op Bauma. De beurs loopt van 24-30 oktober.


Onze contactgegevens

U bent van harte welkom op de standen van onze leveranciers waar onze medewerkers u de laatste innovaties kunnen toelichten:

Luyckx nv/sa

 • Burger Paul (+31 683 699 209)
 • Baeyaert Christophe (+32 478 32 81 37)
 • De Buck Vincent (+32 474 94 36 31)
 • Delannoy Frédéric (+32 476 55 57 38)
 • Hellemans Werner (+32 477 34 33 88)
 • Luyckx Chantal (+32 477 52 96 99)
 • Luyckx Jos (+32 475 25 67 37)
 • Luyckx Marc (+32 473 81 70 94)
 • Meeusen Peter (+32 471 90 90 96)
 • Rossini Bernard (+32 476 50 57 19)
 • Seeuws Erik (+32 473 93 04 97)
 • Vangramberen Pascal (+32 475 35 00 56)

Middle East Crane (UAE)

 • Aernouts Wim (+971 504 506 146)
 • Hanley Jonathan (+971 566 895 598)

Ultimated Machine Control Systems

 • Van Campenhout Sam (+32 478 25 67 29)
 • Wauters Jeroen (+32 472 88 03 67)